Înapoi

De primăvară

Coder Dojo

de Adrian Roșian - 2024-02-22

Whitney leaning against a railing on a downtown street

Pentru că vine primăvara și cu toții avem nevoie de injecția sezonieră de energie cred că e momentul să recapitulăm lunile de iarnă și să enumerăm recunoscători evenimentele și situațiile care ne-au bucurat.

Am reușit să pornim Dojo-ul. Cu stângăcii, dar cu entuziasm, cu foarte mare entuziasm, mai ales din partea voastră, copii creativi ai Dojo-ului.

Am început prin a desena numele voastre și a le mișca, am continuat cu personaje, mișcări ale personajelor și apoi cu derularea fundalurilor. Vrem sa facem un Dungeons and Dragons al Scratch-ului, dar adaptat la Harap Alb (și părinți, să știți că le-am dat misiune să extragă povestea de la voi!). Câțiva dintre voi ați făcut lucruri separate dar foarte creative. Fără să încerc să mi le amintesc pe toate, mi-au plăcut mie personal Pong-ul și lacul peștilor, literele care fac tot felul de mișcari funky (felicitări celor care v-ați încumetat), armele de Shooter desenate, îngerii din alee și scripturile în Python și Lua. Sunteți grozavi!

Toate astea nu ar fi fost posibile fără eforturile mentorilor, cărora le mulțumesc încă o dată:

Oamenii aceștia semnează condica în fiecare joi la Dojo mai ceva ca la muncă!

Și tot în această perioadă a fost și ziua lui Radu Ticiu, champion la Coder Dojo Timișoara și promotor extraordinaire al conceptului de Dojo în România. În urma întâlnirii cu Radu s-a nascut conceptul în Alba Iulia la inițiativa lui Claudiu Ceia, deci avem linie de paternitate de excepție. Noi îi urăm la mulți ani, cu sănătate și inițiative durabile!

Nu e rău de menționat că mentorii noștri pot face același lucru, să inițieze astfel de campanii de fonduri pentru Dojo, mai ales că asociația urmează să fie înființată în curând. Da, este vorba de AI3, primul cluster de IT din Alba, sub egida căreia se desfășoară Dojo-ul.

Dacă ești parte din AI3 sau ai mai participat la vreun Dojo ca mentor sau pur și simplu vrei să ajuți ne-am bucura foarte mult să auzim de tine.